Nieuws

Olifantenconcert in Artis

Zaterdag 16 juni ’18 heeft de vioolklas van Ruth samen met leerlingen van de muziekschool uit Zaandam een concert gegeven in Artis, speciaal voor de Olifanten.

Anna en Sélène schreven een verslag van de dag!

Sélène, 10 jaar:

Anna, 10 jaar:

Op zaterdag gingen wij, de viool leerlingen van Ruth naar Artis. Daar gingen we met ongeveer 20 mensen optreden voor de olifanten. Helaas konden we niet direct bij de olifanten optreden omdat er gisteren een mannetjes olifant bij was gekomen en ze onrustig waren. Om 16.00 uur was ons eerste concert een groot succes. We hebben een paar stukjes gespeeld: The Elephant van Saint-Saëns uit het dieren carnaval. Daarna ook een stukje gespeeld van Bach omdat Bach die dag 333 jaar geleden geboren werd. Welk jaar was dat? Reken dat maar uit. Om 17.00 uur speelden we ons tweede concert een even groot succes. Na deze concerten kregen we heerlijke pannenkoeken en aten die gezellig in de avond op want Artis was open het was zoomer avond in Artis

 

Groetjes Anna

 

De harpleerlingen spelen zaterdag 23 juni 2018 in Quinta Essentia. Zij vertolken de Ierse legende ‘Flidias en de magische harp’ met een verteller.

Aanvang: 15.30 uur, Quinta Essentia, Spieringweg 913 te Zwaanshoek.

 

 

 

Mooi artikel in Antroposofie Magazine juni 2018 over de Vrijemuziekschool Spaarne.

Oprichtster Mirjam Karres aan ’t woord en Anna Vogel als klassenleerkracht.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

 

 

 

 

 

Het schoolorkest is flink bezig geweest met repetities voor de jaarfeesten. En met een heel mooi feestelijk resultaat! Het Pinksterfeest en Sint Jansfeest waren een groot succes mede door het schoolorkest dat met zo veel enthousiasme heeft gespeeld. Dank aan alle spelers en de dirigente!

 

 

Vrije muziekschool Spaarne

 

 

 

Lang Lang en de Vrije Muziekschool

Vier pianoleerlingen van de Vrije muziekschool, Zara Le Clercq, Francis en Matthijs Voordenhout en Morris Bijnsdorp, speelden zondag 23 november met de wereld beroemde pianist Lang Lang in het concertgebouw te Amsterdam. Zara mocht zelfs naast Lang Lang zitten tijdens het stuk van Schubert en Matthijs werd geïnterviewd door het jeugdjournaal. Wat hebben we er allemaal van genoten.
We zijn dan ook enorm trots op onze talenten!

Jeugdjournaal:
nos-jeugdjournaal
Nog meer foto’s:
www.facebook.com
Impressie van het concert:
klik hier
Recensies:
NRC klik hier,
Trouw klik hier

De Tros/Avro heeft een documentaire gemaakt van dit project.
Het zal worden uitgezonden op NPO 1 op 8 januari om 21:10 uur

langlang collage

Ook de pianocoaches Marjès Benoist (docente jonge talentenklas Conservatorium Amsterdam), Matthias Havinga en Mirjam Karres werden bedankt met bloemen en een warm applaus

Foto’s zijn gemaakt door de Telegraaf en het Concertgebouw.