Lodewijk Crommelin

LODEWIJK CROMMELIN (PIANIST)Pianospelen doe ik vanaf mijn zesde jaar. Op de afdeling voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium studeerde ik bij Marcel Baudet en vervolgens bij Naum Grubert.
Mijn conservatoriumopleiding heb ik gecombineerd met een studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Na twee jaar in de Verenigde Staten te hebben doorgebracht ben ik in Amsterdam komen wonen. Naast het spelen ben ik tijdens mijn studietijd ook gaan lesgeven en ontdekte al gauw hoe leuk het is om je kennis over te dragen op anderen.

Tijdens de lessen komt er van alles aan bod: technische ontwikkeling, gevoel voor klank en ritme, noten lezen en theoretische kennis, muzikale expressie enzovoorts. Dat gaat aan de hand van oefeningen, maar vooral met muziekstukken. Hoe meer leuke, geweldige muziek je ontdekt en leert spelen, hoe meer voldoening. Speelplezier staat bij mij voorop! Daarbij help ik de leerling om goed te oefenen thuis, want dan maak je de beste vorderingen en geeft het pianospelen je de meeste vreugde.

Ik geef ook les in begeleiden en in het samenspelen met anderen. Zelf speel ik veel kamermuziek en begeleid vaak zangers en ik draag mijn ervaringen graag over aan leerlingen die zich hierin verder willen bekwamen. Je kunt meer over me vinden op mijn eigen website: www.lodewijkcrommelin.nl

Lesdag: Donderdag
Contact: lcrommelin@hetnet.nl