Nieuws

OPENDAG

17 september 2022 van 11.00 tot 14.00 uur. Locatie Engelandlaan 2 te Haarlem

Wees welkom!


‘Heb je nou alweer niet geoefend…?’

Dinsdag 22 september 2021 wordt er een lezing gegeven op de Vrijemuziekschool door Desiree Orij, Kindertherapeut en coach.

Thuis studeren met je kind kan soms tot frustraties leiden, soms weet je niet wat wijsheid is; gewoon maar laten gaan, er moet al zoveel, het moet toch uit het kind zelf komen, het moet wel ‘leuk’ zijn, ik wil geen strijd….

Op deze avond vertelt Desiree vanuit haar beroep als kindertherapeute er alles over, het zal een interactieve vorm hebben.

Locatie:Engelandlaan 2 te Haarlem

Tijd: inloop 19.45, 20.00 aanvang

Aanmelden: via info@vrijemuziekschoolspaarne.nl

Kosten: € 7,50 p.p.

“Heb je nou al viool/piano/gitaar/trompet geoefend?”

door Desiree Orij, kindertherapeut en coach

Een muziekinstrument kunnen spelen is fantastisch. Als je als kind de mogelijkheid krijgt om dat te leren, heb je daar later veel plezier van. Het is ook goed voor de ontwikkeling van het brein blijkt uit onderzoek. Maar hoe krijg je je zoon of dochter thuis aan het oefenen? Het streven is om minstens 5 maal per week het instrument ter hand te nemen. En dan tussen de 10 en 30 minuten de opgegeven oefeningen te doen. Maar voor je het weet is het al tijd voor de volgende muziekles en is het oefenen erbij ingeschoten. Jammer, want hoe meer je oefent, hoe sneller de vooruitgang en hoe leuker het wordt om te spelen. Dat weten we allemaal.

Maar hoe krijg je je kind zover dagelijks te oefenen zonder voor politie-agent te moeten spelen of in onderhandelingen verzeild te raken?

Desiree Orij is kinder- en jeugdtherapeut en coach. Ze heeft een eigen praktijk ‘Studio Orij’ in Haarlem.

Haar specialiteit is opvoeden, en met name het communiceren met kinderen, en de werking van ons brein.

Op dinsdag 22 september komt Desiree vertellen over gewoontevorming en hoe dat in onze hersenen werkt. Over de fases die volgen na frustratie, en hoe heilzaam het is dat kinderen die doormaken. Over wilskracht, en of onderhandelen en belonen wel of niet een goed idee is.

En we bespreken hoe je het oefenen zo leuk en zo makkelijk mogelijk kunt maken.

Zodat: “En … heb je al geoefend?” niet meer in huis klinkt, maar de tonen van het instrument.

Augustus 2020Vrije muziekschool Spaarne

De muzieklessen zijn weer begonnen in het gebouw van de RSschool!

Ondanks de Corona maatregelen en de voorzichtigheid die we moeten bewaken zijn we met een lichte vrolijke energie begonnen.

Binnenkort begint Ruth, onze viooldocente met vioollessen aan de Aziëweg en Simanto zal improvisatie cursussen gaan aanbieden voor slagwerk (djembé, cajon e.d.). Jet van Helbergen is ook nieuw in ons team en zal zanglessen gaan aanbieden en muziek en spel voor de aller kleinste leerlingen.

Houd de website in de gaten, we zullen regelmatig nieuwe updates doen zodat we iedereen op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen.

Olifantenconcert in Artis

Zaterdag 16 juni ’18 heeft de vioolklas van Ruth samen met leerlingen van de muziekschool uit Zaandam een concert gegeven in Artis, speciaal voor de Olifanten.

Anna en Sélène schreven een verslag van de dag!

Sélène, 10 jaar:

Anna, 10 jaar:

Op zaterdag gingen wij, de viool leerlingen van Ruth naar Artis. Daar gingen we met ongeveer 20 mensen optreden voor de olifanten. Helaas konden we niet direct bij de olifanten optreden omdat er gisteren een mannetjes olifant bij was gekomen en ze onrustig waren. Om 16.00 uur was ons eerste concert een groot succes. We hebben een paar stukjes gespeeld: The Elephant van Saint-Saëns uit het dieren carnaval. Daarna ook een stukje gespeeld van Bach omdat Bach die dag 333 jaar geleden geboren werd. Welk jaar was dat? Reken dat maar uit. Om 17.00 uur speelden we ons tweede concert een even groot succes. Na deze concerten kregen we heerlijke pannenkoeken en aten die gezellig in de avond op want Artis was open het was zoomer avond in Artis

Groetjes Anna

De harpleerlingen spelen zaterdag 23 juni 2018 in Quinta Essentia. Zij vertolken de Ierse legende ‘Flidias en de magische harp’ met een verteller.

Aanvang: 15.30 uur, Quinta Essentia, Spieringweg 913 te Zwaanshoek.

Mooi artikel in Antroposofie Magazine juni 2018 over de Vrijemuziekschool Spaarne.

Oprichtster Mirjam Karres aan ’t woord en Anna Vogel als klassenleerkracht.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Het schoolorkest is flink bezig geweest met repetities voor de jaarfeesten. En met een heel mooi feestelijk resultaat! Het Pinksterfeest en Sint Jansfeest waren een groot succes mede door het schoolorkest dat met zo veel enthousiasme heeft gespeeld. Dank aan alle spelers en de dirigente!

Lang Lang en de Vrije Muziekschool

Vier pianoleerlingen van de Vrije muziekschool, Zara Le Clercq, Francis en Matthijs Voordenhout en Morris Bijnsdorp, speelden zondag 23 november met de wereld beroemde pianist Lang Lang in het concertgebouw te Amsterdam. Zara mocht zelfs naast Lang Lang zitten tijdens het stuk van Schubert en Matthijs werd geïnterviewd door het jeugdjournaal. Wat hebben we er allemaal van genoten.
We zijn dan ook enorm trots op onze talenten!

Jeugdjournaal:
nos-jeugdjournaal
Nog meer foto’s:
www.facebook.com
Impressie van het concert:
klik hier
Recensies:
NRC klik hier,
Trouw klik hier

De Tros/Avro heeft een documentaire gemaakt van dit project.
Het zal worden uitgezonden op NPO 1 op 8 januari om 21:10 uur

langlang collage

Ook de pianocoaches Marjès Benoist (docente jonge talentenklas Conservatorium Amsterdam), Matthias Havinga en Mirjam Karres werden bedankt met bloemen en een warm applaus

Foto’s zijn gemaakt door de Telegraaf en het Concertgebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.