Marina Besselink

Hallo, welkom op deze pagina!

Leuk dat je belangstelling hebt voor zangles.

Ik ben Marina Besselink.

Zingen is mijn passie. Ik hou van sámen zingen. Van theater. Van lesgeven. Van verbinden. Samen iets moois maken,

Eerst studeerde ik Docent Muziek aan Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, rondde daarna de toneelopleiding de Trap af, studeerde Klassieke Zang en volgde diverse dirigeercursussen aan de HKU.

Naast dat ik nu zangeres, zangpedagoog, en theatermaker ben, ben ik sinds enkele jaren docent muziek en dirigent van de koren op de Rudolf Steiner School en het College.

Vier jaar geleden richtte ik Jeugdkoor Spaarne op. Inmiddels werk ik met enthousiaste zanggroepen in de leeftijd van 4-19 jaar op  verschillende plekken in de stad.

Mijn specialiteit is de ‘jonge stem’ en bij de Vrije muziekschool Spaarne geef ik zanglessen aan kinderen en jongeren van 8-21 jaar. Je kunt alleen les krijgen, maar ook met z’n tweeën of drieën. Je stem is je instrument, die heb je al! Vanuit plezier en vertrouwen gaan we kijken wat de mogelijkheden van jouw stem zijn. En dat gaan we ontwikkelen. We gaan werken aan hoe je je met een vrije stem kunt uitdrukken. Hoe je je kunt presenteren. Je mag zelf liedjes meenemen of ik help je kiezen. Ik ben thuis in zowel de lichte- als de klassieke muziek. De basis, een gezond stemgebruik, is hetzelfde.

Ik geef zangles op woensdag.