Raoul Bakker

Brandweerman, astronaut of toch dierenarts?

Raoul heeft het nog overwogen, maar als kind van 2 muzikanten, viel de appel toch niet ver van de boom. Hoofdschuldige: zijn vader, die de jonge Hagenees op zijn twaalfde betovert met de klanken van zijn gitaar. Het instrument vindt een weg naar zijn ziel en opent daar een venster, dat sindsdien niet meer gesloten is.

Het leek allemaal zo makkelijk toen hij zijn vader zag spelen. Totdat de jonge Raoul zelf de gitaar oppakt en die 6 snaren in zijn vingers voelt snijden. Dat valt nog flink tegen! Zijn gitaarheld Jimi Hendrix motiveert hem om door te zetten en zijn droom achterna te gaan. Een flink aantal gitaarlessen en een reeks huiskamerconcerten voor vrienden en familie later, meldt Raoul zich op zijn negentiende bij het conservatorium. Vier jaar lang is hij 24 uur per dag, zeven dagen per week met muziek bezig.

Hij speelt met de meest diverse artiesten samen, van Candy Dulfer tot Boris, Waylon en Jennie Lena. Hij speelt in de Heineken Music Hall, Paradiso, op het North Sea Jazz Festival, De Wereld Draait Door en 3FM. Aan praktijkervaring zal het niet liggen en in zijn lessen probeert Raoul zijn enthousiasme en liefde voor het instrument aan de leerlingen over te dragen.

Voor meer informatie over Raoul als artiest: www.raoulmichel.com

Voor contact en informatie over de lessen: info@raoulbakker.com

Lesdag: Maandag