Linda van Baar

IMG_4990Magisch, stoer, engelachtig en hip….met de harp kun je alle kanten op!

Ik, Linda van Baar, probeer altijd voor iedere leerling de passende muziek te vinden. Naast het gebruik van een harpboek kun je onder andere Keltische jigs, klassieke muziek, Zuid-Amerikaanse galopa’s, Nederlandse kinderliedjes, pop en blues leren spelen.

In de les speel je op de harpen die in het lokaal staan. Thuis heb je je eigen (huur)harp om nieuwe liedjes voor de volgende les op te kunnen oefenen, om zelf liedjes te maken of om oude stukjes te herhalen. Harpen zijn er van klein (22 snaren) tot groot (47 snaren), maar de meeste leerlingen bespelen een haakjesharp met ongeveer 34 snaren.

Tijdens mijn studie aan het conservatorium merkte ik al snel dat mijn hart uitging naar het lesgeven. Ik kon niet wachten op het moment dat ik het geleerde in praktijk mocht brengen. De juiste aanpak vinden voor iedere leerling en het ervoor zorgen dat bijvoorbeeld dat ene moeilijke stukje toch lukt, is elke keer weer een uitdaging die plezier oplevert voor leerling en docent.
Doordat ik op verschillende muziekscholen heb gewerkt, heb ik veel ervaring opgedaan met allerlei werkwijzen, projecten met grote harpensembles, kleine ensembles met andere instrumenten en orkesten. Want wat is er leuker dan naast je gewone les ook samen te kunnen spelen met anderen!

Wil jij dit ook allemaal meemaken en beleven? Geef je dan nu op voor harples, schrijf je in voor de kennismakingslessen of maak een afspraak voor een proefles!

mail: l.vanbaar@ziggo.nl

De lessen vinden plaats aan de Zomervaart in Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.